hits

Test: "Lakkering" av bil med Plastidip

Siden jeg jobber med transport og derfor stort sett kjører firmabil, er ikke privatbil noe jeg gidder bruke særlig mye penger på.

Det er jo praktisk å ha en bil som ikke er over 7 meter lang og 3 meter høy, og i tillegg må jeg ha privatbil for å slippe unna firmabilskatten.

Jeg har derfor en 1999 MB C220 CDI stasjonsvogn som jeg bruker privat.
Grunnen til at jeg valgte den er at jeg vil ha dieselmotor, automatgir og stasjonsvogn pga hundebur, og da er det ikke så stort utvalg i billige biler.

Bilen er billig i drift (ca 0,6 på mila), god å kjøre, og mer enn nok plass til mitt bruk.

Den store ulempen med den er som de fleste mercedeser fra slutten av 90-tallet lakkrust...
Jeg har irritert meg over det en god stund, bilen ble til slutt så stygg pga rustflekker at det var flaut å bruke den.
Jeg har lenge tenkt på å gjøre noe med det, og i helgen fikk jeg endelig tatt tak i det.

Det blir litt "jallafix", det er en bil til ca 10.000,- så jeg gidder ikke legge alt for mye arbeid i det. Bilen er eu-godkjent til 2017, da går den nok på huggeren.

Jeg valgte å "lakkere" bilen med Plastidip, en slags gummilakk.

Jeg glemte å ta bilder før jeg begynte å slipe...

Etter litt sliping og fjerning av lakkrust ble det maskering.

NB! Hvis man skal gjøre det skikkelig må man ta det grundigere enn jeg har gjort, dette er bare for at bilen skal se bedre ut i 1-2 år til før den hugges. Jeg har ikke stoppet rusten, bare fjernet det løse, så det kommer til å fortsette å ruste under Plastidipen om det kommer inn fuktighet.

Etter å ha maskert sprøytet jeg hele bilen med fargen gunmetal gray, før jeg maskerte det som skal være grått og sprøytet lister, dørhåndtak, grill osv med svart.

Dette er første gangen jeg har brukt Plastidip, og jeg gjorde noen feil underveis.
Den blå maskeringstapen jeg brukte fungerer veldig bra, men på de store flatene brukte jeg maskeringstape som kommer på rull med dekkplast fra Biltema. Den tapen sitter mye bedre enn den blå, så da jeg fjernet den ble noe av plastidipen med så jeg må gå over bilen en gang til senere. Jeg kommer nok til å bruke tapen med plast da også, men da skal jeg først sette på blå tape og så den andre oppå.

Jeg hadde blå tape både fra Biltema og Europris, Biltema sin var absolutt best! Lettere å jobbe med, sitter bedre og mye lettere å svinge med. Europris sin var vanskelig å svinge med.

Da jeg fikk bilen ut i lyset så jeg også at det er litt lite Plastidip noen steder, så det blir litt fargeforskjeller.

Jeg skal gå over bilen med noen strøk til når jeg kommer hjem fra ferien.

Til sprøytingen brukte jeg en billig malingssprøyte fra Biltema, med motor og alt i en enhet, så jeg slapp å bruke kompressoren, det fungerte helt greit etter litt justering.

Plastidipen og tynner kjøpte jeg på Bilextra. Blandingsforholdet jeg brukte var ca 4 dl Plastidip til ca 2,5 dl tynner, det fungerte greit.

Grunnen til at jeg brukte Plastidip i stedet for lakk er blandt annet at man ikke trenger å være like nøye med maskeringen siden Plastidip kan fjernes, den renner lite om man ikke sprøyter for tykke strøk og det er mindre sjans for fargeforskjeller enn med vanlig lakk.

Bortsett fra de små tabbene jeg gjorde synes jeg at det var greit å jobbe med Plastidip, til å være første forsøk er jeg mer enn fornøyd med resultatet.
Jeg har en Boble roadster jeg driver å bygger om til coupe, den kommer nok også til å bli sprøytet med Plastidip.

Innlegget er ikke sponset, både Plastidip, tynner, slipeutstyr, maskeringstape, malingssprøyte osv er kjøpt på Bilextra og Biltema til fullpris.

#plastidip #biltema #bilextra #billakk #gummilakk

13 kommentarer

Nils

27.07.2015 kl.13:26

Hei, dette så bra ut. Hvilken sprøyte fra Biltema brukte du?

Arbeidskar

27.07.2015 kl.13:32

Nils: http://www.biltema.no/no/Bygg/Maling-og-Fuging/Verktoy/Sproytepistol-ES-350-2000034825/
Jeg brukte denne til 299,-, den fungerer helt greit. Litt tung, men det er vanskelig å unngå når motoren sitter i sprøyta i stedet for å bruke kompressor og lakksprøyte.
Etter å ha sett mer på bilen i dag ser jeg at det trengs flere lag, jeg sprøytet vel 4-5 lag, men bør nok på med 3-5 til.
Så veldig bra ut.:)

Arbeidskar

27.07.2015 kl.15:58

Maren Helgemo: Takk takk, men akkurat nå er den nok "fin langt fra, men langtifra fin", det må til noen strøk til med Plastidip. Jeg hadde dårlig lys da jeg holdt på så jeg så det ikke før på dagen i dag.

Belinda.

16.03.2016 kl.13:31

Hva koster Plastidip? Er det en slags maling?.. Dyrt?..(skjønner jeg virker helt grønn nå, men det får så være ;) ) Fargen var kul - men de har gjerne en annen farge, slik at ikke folk tror vi er du, eller du er vi? (iom vi bor en times tid unna deg).

Vi har MB C200 T - så nokså lik din bil. Fargen (før) er den samme.En 1999 modell. Rust på de samme stedene ser jeg.. :/

Vi har akkurat pratet om å ta rusten, siden det ser så fælt ut, så så dette blogginnlegget passet jo nå! :D

Har du en "handleliste" du kunne tenkt deg dele med oss? (Tenkte sende lnken her til mannen min. Han trenger en ny hobby, har jeg bestemt (o;o) )

Arbeidskar

16.03.2016 kl.18:59

Belinda.: Jeg husker ikke akkurat hvor mye jeg brukte på å "plastidippe" bilen, men tipper det kom på nærmere 3.000,- inkl alt.
Plastidip er en slags gummilakk/flytende gummi. Når den tørker blir den til en matt gummioverflate. De har en del standardfarger, om ingen av de frister kan man kjøpe hvit og dra til en butikk som selger maling og få blandet egen farge der. Man får også flere effekter som metallic osv, men det er ikke noe jeg har prøvd.

Ca handleliste blir: To spann plastidip, tynner (husker ikke blandingsforholdet), malingssprøyte (feks fra Biltema), masse maskeringstape og plast og ansiktsmaske.

Jeg gjorde den tabben at jeg bare slipte ned rusten uten å gjøre noe mer med den, så rusten har kommet gjennom plastidipen. Etter sliping bør man ha på en form for antirust.

Jeg sprayet også for få strøk, hadde planer om å ta noen strøk til i fjor, men kom aldri så langt, tar en runde til når det blir varmere i luften.

Lykke til!

Thor kenneth

22.03.2016 kl.10:03

Belinda : du kan få All slags farge ferdigblandet på sprayboks eller du kan få 2l spann med farge.

Søk plastidip på Google eller bilextra.no/plastidip

....

Jeg skal plastidippe min mondeo stv til sommeren,

Har du noen tips å komme med som jeg burde huske ? :-)

Arbeidskar

22.03.2016 kl.18:15

Thor kenneth: Hvis du leser kommentarene på dette innlegget + det om plastidipping av panser jeg skrev for noen dager siden så er vel det meste tatt med der.
I hovedtrekk, vent til det er varmt nok (ca 20 grader), bruk bra maskeringstape som ikke sitter for godt, og når du egentlig tror du har sprøytet mange nok lag - ta noen til...

Lasse

10.05.2016 kl.11:08

Hei. Jeg vurdere å plastidippe golfen min i samma farge :) du lakkerte i garasjen ser jeg. Jeg har ikke nor spesielt med ventilasjon osv i garasjen min, men en del støv. Hvordan var det med støv osv til deg? Hvordan vasket du bilen føe du lakkerte? :)

Arbeidskar

11.05.2016 kl.01:17

Lasse: Ting du i hvert fall må være obs på er at om du har rust må du ta den skikkelig, ikke bare fjerne det løse som jeg gjorde. Jeg trodde plastidipen var tett, slik at den ville stoppe rusten, men så tett er den ikke.
Det er også vanskelig å få et bra resultat på tak og panser, det har veldig lett for å bli forskjeller pga forskjellig avstand osv.

Jeg gjorde ingenting for å redusere støvmengden i lokalet, siden det for min del først og fremst bare var snakk om å gjøre bilen litt mindre flau å kjøre med siden den hadde masse rustflekker.
Skal man få et BRA resultat er det jo lurt med et mest mulig støvfritt lokale...
Jeg vasket bilen på vanlig måte, og etter sliping brukte jeg "takrag" fra Biltema for å fjerne støv.
Det er en slags kluter som er litt klissete på en måte så støv osv fester seg.
Nå skal det sies at jeg på ingen måte er noen ekspert på dette...

Lykke til!

Robin

27.06.2016 kl.22:56

Hey hey, vet denne er litt gammel men håper på svar uansett. Hehe.

Jeg vurderer nå sterkt å plasti dipe v70'n, og ble helt forelsket i den fargen du har tatt der, skulle egt ta gul men tror jeg ombestemmer meg nå ass..

Du kjøpte 2 farge spann og en tynner? Holdt det til hele bilen eller måtte du kjøpe ekstra senere?

Vil helst komme unna så billig som mulig, snakket med produsenten som sa til meg at jeg ville trenge 3-4 spann og et par tynnere..

Arbeidskar

28.06.2016 kl.02:45

Robin: Hei!

Jeg brukte vel ca bare et spann, men det er for lite, den originale fargen vistet gjennom noen steder, og det var også for tynt til å rive av i store flak.
På en V70 må du nok ha 2-3 spann. Tynner kjøpte jeg i litersbokser, husker ikke blandingsforholdet nå, men det må nok i hvert fall bruke en del tynner til to deler plastidip, muligens litt mer.

NB: Panser og tak er vanskelig å få bra, jeg ville vurdert å ta av panseret om jeg skulle gjort det igjen...

Robin

28.06.2016 kl.18:46

Tusen takk for svar!!

Blir nok ny farge på bilen så fort Lønninga kommer inn 😎

Skriv en ny kommentar